28. - 29. 05.2016   Buzet - dionica Most - Svi Sveti; organizator AK Buzet Autosport
    16. -17- 10. 07.2016 Učka – dionica Veprinac – Učka; organizator AK Opatija motorsport

     19. - 20. 11 .2016    Grobnik – pista; organizator AK Skok racing
    08.-09.10   .2016    Limski kanal -dionica fjord-vidikovac organizator  Poreč motosport

formuladriver

Click here to edit subtitle

Utrka Erste Formula Driver je za nama. Buzet je 28-29.05.2016. u svoj kalendar upisalo 119 vozača ,nekoliko stotina gledatelja i naravno vrijednih volontera,prijatelja, članova Auto Kluba“ Buzet Autosporta“. Ove godine u pomoć su nam došli vrijedni volonteri Poludnevnog Boravka Buzet Mikel i Doris. Svoj dragocjen volonterski rad na našoj su utrci odradili u redarskoj službi i brinuli se o sigurnosti gledatelja i natjecatelja. Aktivnost volontera provodi se u suradnji sa Sanjom Pernić, suradnicom na projektu „Život pun mogućnosti“ koji od 1. srpnja 2015. provodi Centar za inkluziju i podršku u zajednici s partnerima. Cilj projekta je povećati kompetencije za tržište rada i zapošljivost osoba s intelektualnim teškoćama razvojem dnevnih radnih aktivnosti te jačanjem aktivnog sudjelovanja u zajednici. Dio projektnih aktivnosti odnosi se na poticanje većeg uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u život zajednice i to razvojem programa volontiranja. Ukoliko i vi želite uključiti osobe s intelektualnim teškoćama kao volontere u vašu organizaciju slobodno kontaktirajte: Sanja Pernić, 095/252 5553, [email protected]
Ovim se putem zahvaljujemo svim volonterima na natjecanju.Voditeljici Sanji, Mikelu i Doris želimo još puno radnih, vrijednih aktivnosti i naravno vidimo se sljedeće godine na Formuli Driver.
Hvala!

  Otvorena sezona lova na Gajića !
E da –Dragan Gajić nam je svima jučer uzeo mjeru u ukupnom poretku . Tip je išo ludo po suhom a po mokrom u zadnjoj vožnji još i luđe te zasluženo pobjedio na prvoj ovosezonskoj utrci FD haks kup-a u Buzetu.Dobro su ga pratili i Marino Milokanović koji je završio stepenicu ispod njega sa sve tri vožnje u top 3 i Vjekoslav Čičko koji stečenu prednost u prve dvije vožnje ipak nije mogao zadržati po kišnim uvjetima te nakraju završio kao četvrti .I tu se između njih na treću stepenicu ukupnog poretka na kraju uvukao uvjek jaki Edi Kuharić koji je oduševio vremenima u zadnje dvije vožnje i sigurno je da bi mogao i bolje ako napadne odmah od početka. U ukupnom poretku smo puno očekivali i od superbrzog Davora Fabijančića međutim jedna sitna greškica ga je stajala odustajanja odmah na treningu . Donald Milokanović nam je završio kao peti ali i na njega treba računati jer je uvjek opasan . Sandro Zilli najnovije pojačanje u redovima Buzetautosporta je uzeo šestu poziciju ukupnog poretka u treću u svojoj klasi i za prvu utrku može biti više nego zadovoljan jer je konkurencija u njegovoj klasi 5 bila vrlo jaka sa čak 13 vozila-on je međutim pobjedio u klasi Brk koja je također bila dobro popunjena. Patrik Vivoda je završo na sedmoj poziciji i sa pobjedom u klasi 3 –na njega treba pazit jer bi situacija bila drukcija da nije kiksao u prvoj vožnji Kiks=razvaliti šikanu, a za njim je na osmoj poziciji ukupnog poretka i sa pobjedom u kasi 4 bio Bojan Krota koji je više nego zadovoljan pozicijom s obzirom na organizaciske obaveze –kiša mu se nije sviđala.Deveti je bio uvjek brzi Denis Močibob koji ipak nije ovog puta mogo u top 3 u klasi međutim na njega nesmiješ nikad zaboraviti jer da smo vozili kompletnu kišnu utrku ovaj bi bio puno više gore. A deseto mijesto ukupnog poretka i drugo u klasi 3 i drugo u klasi brk je uzeo sve brži Romeo Vivoda i tu se vidi da se radilo preko zime na pripremama te je odmah na prvoj rezultat među top 10 –bravo.
Organizaciski utrka –ne da se hvalimo alii-je bilo sve TOP ! Pokušali smo zadovoljiti svih –ponajprije vozače i ovim im se putem zahvaljujemo na opet prejakom odazivu ,volonterima –bez njih smo u minusu ko Grčka, svima u bilo kojem segmentu organizacije -ipak sami ne bi mogli odradit manifestaciju ove veličine. Sponzorima –velikima i malima -sve vas volimo !
Nadamo se da ste bili zadovoljni sa vikendom u Buzetu i ako vam je pasalo ponavljamo 16-17. 7 na Učki !!!
Martina i Igor –preuzmite štafetu !!!

Skica staze  FD Buzet 2016

Buzet odrađen još jednom savršeno ! Preljepi dan sa brdo vozača i gledatelja  daju nam do znanja da možemo biti ponosni na ovo što smo napravili u ovih godinu dana sa disciplinom koja nije postojala u našim krajevima .Sama utrka je bila više nego odlična te treba naglasiti da su svih 7 klasa za prvenstvo regije zapad bile više nego uredno popunjene  što bi značilo da je najmanji broj sudionika u jednoj klasi bio 5 dok je su dvije klase brojale čak po 13 sudionika .U ukupnom poretku slavio je vozač domaćeg kluba Vjekoslav Čičko ispred dinastije Milokanović ,Donalda na drugom i Marineta na trećem mijestu. 

 I ovim putem bi se još jednom zahvalili svima koji su na bilo koji način pomogli da uspijemo odraditi ovako veliku manifestaciju -sucima,redarima,organizaciji,vozačima ,gledateljima,sponzorima,i svim službama uključenima u samu realizaciju utrke- svima jedno veliko HVALA !

 Mi iz Buzetautosporta sada idemo malo odmoriti od organizacije a ekipa iz Opatija motosporta kreće punom parom u novu FD-UČKA 2015! Vidimo se gore !!!

ispravna skica staze !!!

Erste formula driver Buzet nam kuca na vrata -i sva ekipa ima zadnje pripreme -Ne zaboraviti doć ih pogledati i podržati !!!

Naravno da smo prisutni i u novinama ...

Evo je -skica staze dok sve dokumente možete nać u pravilnicima -još prijavni list i neka igre krenu !!!

Evo pripreme teku po planu -fino glatko .Ovogodišnje novosti su mnogobrojne.Ove godine naša se utrka boduje za prvenstvo lige zapad,imamo kilometar dužu stazu ,nakon autoslaloma,autokrosa i kronometra od ove godine formula driver nam je memorijalna utrka  za naše vječite trkače Mladena Žulića i Morena Komara.Proglašenje i centar događanja je ove godine u gostioni Most  na samom startu,Live timing,vidikovac na cilju za vozače,dvije nove klase,nagrada grada Buzeta,I  sigurno još nešto samo se sada ne mogu sjetit.

 Mislim da bi to svakako trebala biti preporuka vozačima i gledateljima da si 23-24 . 5 zaokruže na kalendaru i da se svi zajedno družimo ko prošle godine u velikom broju u Buzetu !

U Subotu 07.06.2014 ak Buzet autosport organizira piknik od formule driver u lovačkoj kućici u Krušvarima!!! Ovim putem pozivamo sve Suce ,Redare ,volontere,funkcjonere itd... -SVIH-koji su bili uključeni u organizaciju ove naše predivne utrke da si uzmeju slobodno popodne i prođu na piĆe i iĆe - i da se svi skupa još jedanput podružimo !!!!Start piknika je oko 17:00-SE VIDIMO!!!

Erste formula driver je uspjela!


Uspjeli smo i to dočekati! Nakon osmomjesečnih priprema došao je i taj dan kada s velikim osmjehom na licu pišemo izvještaj s naše toliko često s(o)pomenute utrke.

Koliko truda, vremena, telefonskih baterija, prijeđenih kilometara, odrađenih tv i radio emisija, sastanaka, boje na printerima i tko zna čega sve još?! Bolje da vam i ne pričamo, jer osmjesi na zadovoljnim licima apsolutno svih koji su za vikend bili u Buzetu govore sve: jednostavno su neprocijenjivi, „plaćaju“ sve troškove, potvrda su da smo napravili pravu stvar. A ta stvar zove se Formula driver – disciplina u kojoj su prošle nedelje guštali svi: vozači, organizatori, gledatelji. Erste formula driver je dokaz da se u „vremenima otkazivanja“ automobilističkih natijecanja u Hrvatskoj može napraviti utrka: potrebno je samo imati pravu ekipu i dobru volju!

I da, istina je: na Erste formuli driver nastupilo je 22 vozača. Oni su se borili za Prvenstvo Auto i karting saveza Istre. Pobjedu je odnio Donald Milokanović (Skok racing, zastava 750) ispred klupskog kolege Marina Milokanovića (ford fiesta) i domaćeg aduta Sanjina Prodana (Buzet Autosport, autobianchi 112). Skok dinastija je uzvratila Buzećanima za dvije „ukradene“ generalke na njihovim ovogodišnjim manifestacijama. Dečki, svaka čast!

Klupski je slavio domaćin ispred Skok racinga i Istra racing tima. 


Prije proglašenja, organizator je podjelio besplatan obrok za sve sudionike: vozačima i redarima. Ujedno je to poruka i drugim organizatorima da učine isto. Proglašenje je bilo gotovo nešto prije 19 sati kada su vozači mogli krenuti doma s peharom u ruci.

Ovim se putem zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Nećemo nabrajati, ali znajte da svima od srca želimo reći VELIKO HVALA! Ipak, sami ne bi uspijeli!

Veliko hvala i svim sponzorima!

I za kraj, nadamo se da ste kao i mi uživali u ovoj manifestaciji. Ako smo nekome učinili nešto loše - neka nas kazne, a ako nismo - onda se vidimo i na sljedećoj utrci Formule driver na Učki!

Sve vas volimo!
Vaš AK Buzet Autosport

lista prijava

Buzetskom će se stazom juriti


Zahuktavaju se pripreme za auto utrku Erste formula driver. I dok dečki AK Buzet Autosporta popodne provode slažući gume, kako bi sigurnost natjecatelja i gledatelja bila na najvišoj razini.


Posjećamo kako je zadnji rok za prijavu u ponedjeljak, 12. svibnja do 24 sata. Prijavite se na vrijeme i postanite dio novog buzetskog festivala brzine!

I evo ga- zpočeli smo sa konkretnim radovima na terenu....

Sve smo bliži datumu naše prve manifestacije pa evo i nekih servisnih informacija:

http://www.istarske-toplice.hr/index.php/packages_hr/detailed/extreme_sport_fest_2014/

Evo i skice staze Erste Formule driver! Vozači i vozačice, dobro ju proučite...

Prva utrka  sezone Formule driver

 

Kao što je već najavljeno, utrka prve sezone Formule driver održat će se poznatoj dionici brdske piste u Buzetu, gdje se vozi Prvenstvo Europe. Pravilnici su spremni, cesta također. Saniran je, naime,  odron na samom startu. U tjeku su i završni dogovori kako bi prva utrka prošla u najboljem redu.

 

Kao što je pravilnikom dogovoreno, prijam, vreifikacija, tehnički i liječnički pregled održat će se u subotu,  17. svibnja kako bi sljedećeg dana, u nedjelju, 18. svibnja natjecatelji mogli startati po predviđenoj satnici. Ttrening počinje u 9 sati, dok će službene vožnje startati pola sata po završetku prethodne. Organizator, AK Buzet Autosport, naglašava da zbog najave velikog broja vozača u nedjelju ne će biti dodatnog tehničkog pregleda!

 

Organizator se potrudio i da subotnji program završi u veselom ritmu pa  će tako u sklopu zabavnog programa u šatoru na Mostu nastupati The Shaionesi i Šajeta. U istom će se šatoru u nedjelju održati  proglašenje pobjednika.

 

Inače, buzetska utrka se održava u sklopu Xtreme sport festa koji započinje 9. svibnja utrkom Enduro Buzet 2014., a čiji će centar događanja biti također stacioniran na Mostu. Enduro natjecanja traje tri dana. U to će vrijeme 200-injak vozača na dva kotača juriti po buzetskim bespućima. Xtreme sport fest se nastavlja utrkom Formule driver, a završava Downhillom Buzet na rasporedu od 23. do 25. svibnja, također lociranoj na Mostu, točnije na stazi Škrbina. 

 

Stoga, mjesec svibanj rezervirajte za zabavu, druženje, natjecanje i extremne sportove u Buzetu!