28. - 29. 05.2016   Buzet - dionica Most - Svi Sveti; organizator AK Buzet Autosport
    16. -17- 10. 07.2016 Učka – dionica Veprinac – Učka; organizator AK Opatija motorsport

     19. - 20. 11 .2016    Grobnik – pista; organizator AK Skok racing
    08.-09.10   .2016    Limski kanal -dionica fjord-vidikovac organizator  Poreč motosport

formuladriver

Click here to edit subtitle

I evo ga -ove sezone našu formulu driver vozimo za kup Haksa kojeg upisujemo i u fia zonu !!!! Što bi to konkretno značilo za vozače ; Kao što i u praviniku na haksu piše ove godine konačno vozimo svi zajedno u istim klasama ! . Svi hrvatski vozači sa bilo kojom licencom našeg saveza i strani vozači nositelji licenci stranih saveza pod ingerencijom fie imaju pravo na nastup i bodovanje u formula driver haks kupu ! Rezultati će ove godine biti objavljivani na haksu te naravno i proglašenje ide u sklopu haksovog. I još treba napomenuti da smo članarine ostavili u dosadašnjim okvirima 350 kn za sve utrke osim Grobničke gdje je 450 ( gdje su troškovi mnogo veći za organizatora. )
Sve podatke tj pravilnike možete pronaći ovdjehttp://www.haks.hr/Pravilnici/PravilniciKupovi.aspx ili naravno upitom u naš inbox
Nadamo se da ćemo se i ove godine odlično zabavljati na našem prvenstvu tj kup-u i da preštimate svoj kalendar obaveza sa ubacivanjem ovih naših obaveza - za sada 4 utrke .
Pravilnik prve utrke one Buzetske izlazi -samo što nije !

Evo opet par informacija o predstojećoj nam sezoni formule driver –pišem evo Hrvatski koliko znam pa da svi skuže .

Radili smo oko pravilnika za ovogodišnju sezonu pa samo da vam javimo neke najbitnije izmjene .Niko ne voli promjene ali one su uvijek zamišljene kao dio poboljšanja nekog segmenta manifestacije koju organizirate .Tom misli vođeni evo samo par izmjena

Najbitnije -klase ostaju iste .-nema promjena .

Prva promjena se odnosi na pravo nastupa. U prvenstvu regije zapad ove godine imati će samo licencirani vozači –naravno nelicencirana ekipa uvijek ima rezervnu opciju istarsku rivjeru.-taj dio nam je stvarao velike probleme u vise segmenata papirologije pa smo ga na ovaj način odlučili riješiti .

Druga izmjena je da smo dali organizatorima mogućnost organizacije slobodnih ( plaćenih ) neslužbenih treninga subotu dan prije utrke –znači shema ostaje uvijek ista subota teh i papirologija u nedelju 1 službeni trening. Te 3 vožnje ali postoji i ta dodatna mogućnost .Možda ima interesa za dvodnevno druženje ili dignut pojedine manifestacije još na veći nivo –otvorena opcija za svih pa da vidimo razvoj situacije u tom segmentu .

Treća dosta bitna izmjena je da smo startninu samo za FD Grobnik dignuli za okruglih 100 kn tj sa 350 na 450 kn. Troškovi te manifestacije su ogromni te je bez obzira na broj sudionika jako teško zatvoriti fin konstrukciju . A ta nam je manifestacija definitivno kruna sezone te je moramo na ovaj način poduprijet .

Jedna promjena koju smo morali donest također zbog grobničke piste je kazna u slučaju prolaska šikane s krive strane te za to ćete dobiti 10 sek. Pravilo vrijedi za sve utrke našeg prvenstva ali ako to probate na bilo kojoj drugoj utrci neće dobro završiti po vaš auto –a vjerovatno ni po vas .Nastojat ćemo i da na grobniku šikane budu od ruba asfalta do sredine kako se to ne bi desilo nikome no međutim vremenske neprilike se uvijek mogu desiti kao prošle godine kada nam je orkanski vjetar ujutro nosio plastične bankine na sve strane te si onda u problemu .No to se jako lako riješava pamćenjem ulaska u prvu šikanu –kako prva takva je svaka –samo bez panike.

I zadnja najbitnija izmjena za ovu sezonu što se tiče vozačkog kadra je ova . Kako bi digli sigurnost sudionika naše discipline jednu stepenicu više odlučili smo da vozači klasa 3,4,5,6,7 –(Znači sve sport klase )moraju u ovoj sezoni nositi zaštitne kombinezone na natijecanjima FD –Naravno mogu biti i sa isteknutom homologacijom.Ekipa je sve brža i vodimo se razmišljanjem bolje spriječit nego lječit.Mišljenja smo da više-manje svi koji imaju aute u ovim klasama imaju već svije kombinezone a oni koji nemaju a tih je manji dio imaju sad još 4 mjeseca do prve utrke za dogovorit posudbu od nekog frenda za ove naše 4 manifestacije koje su sigurno vrijedne toliko truda.Ekipa u standard klasama i dalje može juriti samo u dugoj obući i odjeći . Standard klase ipak moraju biti vrata novoj ekipi koja bi željela probat filing utrkivanja te su tu i brzine manje.Prijedlog sledeće stepenice poboljšanja sigurnosti za 2017 sezonu je da će i sprint automobili morati biti opremljeni zaštitnim kavezom –no o tome ćemo još kroz sezonu prodiskutirati .

I evo jedna opća –nije izmjena ali je smjernica . kako je danas popularno imati smjernice i pogled u daljni razvoj određene grane s kojom se bavite tako smo i mi napravili smjernicu našeg prvenstva .

Utrke Formule driver trebaju biti u jakim regionalnim okvirima ( prvenstvima ) te je to najbolji način da manifestacije konstantno imaju veliki broj natijecatelja. Ukoliko se pojave u hrvatskoj min. dvije regije koje bi u svojim prvenstvima imale minimalno tri manifestacije FD tek onda bi se išlo na organizaciju završne prvenstvene ( finalne ) utrke za PH. u ovim vremenima kada je autosport u Hr na teškim mukamatj granama ne podržavamo klasična prvenstva Hrvatske za tehničke discipline jer su tu vozači većinom regionalno orijentirani u skladu sa svojom financiskom te su regionalna prvenstva i finalna vožnja po nama bolja opcija .

Evo ne boli jako.

Pravilnik i tehnički pravilnik čeka službenu potvrdu od jednog od ovih novih ministra i čim ga potpiše ide na naše stranice, ali ovo vam je bitno za znat za ovu sezonu ..Ostalo slobodno pitajte.

I da ponovimo 21-22 5 FD BUZET ! Vidimo se !!!!

Evo i par informacija za sljedeću sezonu .Kalendar još nismo posložili ali dogovori sa ovogodišnjim organizatorima su rješeni pa tako možemo vam službeno potvrditi da i sljedeću sezonu imamo 4 utrke za prvenstvo regije zapad u formuli driver. Znači Buzet u 5 mj , Učka 7, limski kanal 9 i Grobnik našto ranije nego ove godine nadamo se u 10-tom . I konačno se i to desilo - uz naše 4 prvenstvene utrke po prvi puta formula driver če se voziti i u regiji sjever iz koje su nam najavili jednu utrku početkom 9-tog mjeseca. I to na sljemenskoj stazi .Ukoliko im se svidi mogli bi imati kroz neko vrijeme i prvenstvo regije sjever u formuli driver .U svakom slučaju formula driver ide sigurno naprijed u svoju treću sezonu tako da slobodno preko zime frizirajte sebe i svoje mašine za ovu disciplinu u 2016-toj !!!

Lagani rezime polusezone

 Čičko Vjekoslav Buzet autosport ( BA ) nam vodi u ukupnom poretku a ja još nisam siguran dali mu je ime Čičko ili Vjekoslav-moglo bi bit ili jedno ili drugo -hm-moram ga to jedanput pitat.Kako god da bilo sa dvije ukupne pobijede on vodi i to fino ..Milokanovići Skok racing ( SR )su mu prvi pratitelji  i Donald i Marino imaju po jedno drugo i jedno treće mijesto u ukupnom tako da će morati napnuti da bi skinuli ovog Čičketa koji ima ipak za nijansu i bolju pilu od skokovih igrača ali Čičko to i timuniva kako rabi . Krota je na četvrtom ,Čohar na petom, Raketa na šestom mj ukupnog no međutim za njih će ukupni poredak biti malo teža igra ali nikad ne reci nikad-tu negdje je ukupni pobjednik za kraj ove sezone ali još dvije su i niš se ne odbija pa nema labavo . 

   u klasi  en- standardi do  14000 - vodi  Kristijan krajcar ( BA ) i ako tako nastavi mislim da ga ove godine tu ne more niko ćapat .

 Klasa 2 -standardi preko 1400 -Ista situacija ko u klasi jedan Toni Malinarić je tu prejak igrač za konkurenciju  pa mu mogu više manje svi stavit soli na rep

 Klasa 3- sport/ sprint  do 1400 -E tu bi moglo bit napeto -Alen Peruč ima prvo mijesto pametno odigranim utakmicama  Ova ekipa za njim ima malo brže aute ali on ih zasad dobiva na tehnici -tj njemu  niti jedanput nije  riknula buranija dok ovima odzada je .Tu će bit zanimljivo .

 Klasa 4 -sport / sprint od 1400 do 1600-Krota Bojan ( BA ) također dobiva trku po trku na tehnici -imao je par jakih igrača na učki ali njihova borba sa klipnjačama koje ne žele biti u bloku motora dala je Kroti finu prednost koju ne bi trebo ispustit ako odigra pametno do kraja.

 Klasa 5 sport/ sprint  preko 1600-Marino Milokanović  ( SR ) prebrz za svih -gre ko tiro od šklopa i mislim da tu nema greške

 Klasa 6 -super sport-Vodi Čičko Vjekoslav ( BA ) ali Donald Milokanović (SR) je tu i viga vrah kaj će bit -Napeto .Inače nova klasa, fino popunjena ,čeka se Sanjin Prodan koji ove godine nekaj navija z nosom ....

Klasa 7 -zastava sport / sprint do 1600 -Edi Kuharić Opatija motosport ( OM) je zasada najbrži ali iza njega bi moglo biti borbe -čeka se da proradi Janko Igor IRT Pazin pa bi moglo bit dosta zanimljivo -također nova klasa , fino popunjena 

 Juniori -Vodi Edi Kuharić (OM ) ali ako Patriku Vivodi opet nekaj ne rikne ko na učki biti će napeto

Žene -Aleksandra Jurdana RI - autosport  je brža za sada od naše Lane Šavko  ( BA ) . Oba dvije jure u plavim saxetima i nadam se da uživaju te da će dat kuraja još kojoj ženskici da napravi đir na nekoj  FD korši 

Klubovi -Buzet autosport  ima već sada dosta veliku prednost te mislim da će se tu voditi borba samo za drugo i treće mijesto 

     Inače trenutni poredak imate u našoj rubrici rezultati i ako uvidite na neku greškicu molimo da nam javite u inbox na facebook-jer je to in-a razgovaranje telefonom je aut....

  Napomena za sve zbrajače bodova -za završni rezultat se neće odbijati ni jedna utrka  i u slučaju istog broja bodova prvi je onaj koji je imao bolji rezultat u prvoj utrci sezone ili tako redom u slučaju da nijedan nije nastupio na prvoj.

  Za kraj sezone ćemo naravno nagraditi i nekoliko najupornijih promovozača koji nas konstantno posjećuju  te tako pomažu svima nama skupa da naše manifestacije imaju uvijek veliki broj vozača te i gledatelja te vrlo dobru  medisku popraćenost -još uvijek samo na našem području .

Aaaaaaa- dosta tipkanja gren gledat mentalista....

Evo prije prve utrke kronometra u Taru da damo par friških informacija pa da imamo u nedelju više tema za nabadat uz bocu soka od bazge .Ovogodišnje prvenstvo FD ima kako smo odmah u prvom mjesecu najavili tri utrke znane nam od prošle godine Buzet,Učku,Grobnik koje će se bodovati za prvenstvo regije zapad .
Međutim u najavi je još jedna manifestacija u organizaciji Skok racinga a to je FD limski kanal 26-27.9 koja će biti bodovana samo u sklopu Istarske rivjere prvenstva u organizaciji ak Skok racinga . Neumorni Skok će dati sve od sebe kako bi utrke vartio opet u Lim gdje smo se godinama družili uz brdske utrke -dao si je težak zadatak ali u svojih 10-tak ovogodišnjih manifestacija ne bi trebalo bit problema ni sa ovom.
Sa druge strane prva prvenstvena utrka dobiva svoje novo ruho u smislu dužine staze te ćemo ove godine u Buzetu voziti kilometar više nego lani jer su buzećani odlučili produžiti pistu za FD.-Znači više vožnje za isto para !
Kroz par dana ova disciplina će dobiti i svoje odjevne predmete u obliku majica čiji dizajn ćete vidjeti kad budu gotove
Ima još ali mi više ne radi mozak tako da je to-to za sada....

E da- FD Buzet 23-24. 5 !!! ( Ponavljanje je majka znanja )

Click here to edit text

Evo malo najnovijih informacija . Kako smo i najavili ove sezone smo odlučili otvoriti još dvije klase jer nas je hvala bogu puno.
E znači uz postojećih 5 klasa idemo sa klasom 6 koja se u podnaslovu zove" super sport" i u koju će spadati automobili s motorima od motora te automobili kojima su motor i karoserija od razljičitog proizvođača ( opel s motorom od kakve alfurdine i sl.)
Klasa 7 će se u podnaslovu zvati "zastava sport" te će tu spadati sva zastavina vozila kubikaže od 1,4 do 1,6 naravno sa motorima njihove grupacije.
Ostalo ostaje isto-ako imate kakav upit slobodno nam pišite u inbox na face -ako se ne javimo odmah -se javimo kasnije ...
Eko -Fešte su finile i sad moremo službeno startat novu sezonu !
E da -svima sve naj bolje i to.
Alora ;
- Prva ovogodišnja informacija nam predstavlja datume naših utrčica 23-24. 5 FD Buzet 11-12.7 FD Učka i 21-22.11FD Grobnik (mogućnost lagane korekcije postoji ali više manje to je to)
-Druga informacija je da ćemo se opet truditi koliko god bude u našoj moći da nam svima bude opet lijepo kao prošle godine na našim utrkama i zato ćemo pokušati više manje niš ne dirati tj opet se držati zlatnog pravila da svi koji žele nastupiti i natijecati se- to mogu bez obzira na ovo i ono!
I zadnja informacija za prvo ovogodišnje fejs javljanje je informacija tipa kakve najviše volimo-Znači zbog prenapučenosti nekih klasa u prvoj godini FD ove godine otvaramo još dvije klase !
Molim pratiti ovu stranicu i dalje-se tipkamo !

Evo i teksta na HAKS-ovim stranicama o našoj disciplini-Bravo Mi!


NOVITETI NA – UČKI

Samo sedam dana kasnije na jednom drugom brdu, u istoj županiji kojoj je moto „zeleno i plavo - gorje i more“, na Učki bliže moru odvijala se još jedna vrhunska manifestacija. „InterCars Učka 2014.“ promotivno je najavila novu automobilističku disciplinu u nas – kombinaciju brda i slaloma na talijanskom štihu. Začetnici tog „proboja“ u nas Buzećani bili su prvi u svibnju, a „lopticu“ su odmah prihvatili i čelnici ekipnih rally prvaka Autokluba „Opatija Motorsport“ sa suradnicima iz matuljskog Autokluba „Učka Sport“. Bodovana samo za istarsko prvenstvo. 

Ima samo jedna ideja vodilja – naprijed i još bolje.


Iza ove dvije uspješne srpanjske manifestacije s dva brda stoje mladi i uspješni klubovi. Mladi i uspješni sportski oktanski entuzijasti. Prvi, AKK Petar Klepac, su nagrađeni Plaketom Grada Čabra, a potonji, AK Opatija Motorsport, za sve ostvareno i realizirano i prije Učke prije, prije neki dan godišnjom Nagradom Grada Opatije upravo u prigodi 170.godina turizma hrvatske „turističke dame“.

A da uz automobilizam ide i mora i turizam – dokazano.

Par crtica o teh pravilniku i klasama za formulu driver za prvenstvo AKSI


Kako  tu i tamo imamo  koji upit na tehnička pravila u ovoj disciplini neke najbitnije stvari ćemo malo   prokomentirati tj. pojasniti.                                                                                                                          

Neke finese možete pročitati u pravilniku koji je na našoj stranici,  vrlo je kratak tako da bez straha  možete kliknut ovdje i baš ga zapravo pročitati 

http://www.haks.hr/pravilnici/regionalni/14r-paksi_fdriver_teh.pdf 

ali u grubo oko ovih stvari smo imali najviše upita.


Znači klase su nam slijedeće: 

KLASA 1 - DO 1400 CCM serijski automobili

KLASA 2 - PREKO 1400 CCM serijski automobili

KLASA 3 - DO 1400 CCM sport automobili (vozila sa sport i sprint knjižicom)

KLASA 4 - OD 1400-1600 CCM sport automobili (vozila sa sport i sprint knjižicom)

KLASA 5 - PREKO 1600 CCM sport automobili (vozila sa sport i sprint knjižicom) 


SERIJSKI AUTOMOBILI

Klasa 1 i klasa 2 su seriski automobili koji moraju imati sve kako ih je fabrika napravila- osim  sigurnosne opreme koja se preporuča (sic i pojasevi mogu bit sa isteknutom homologacijom,roll  bar,vatrogasni aparat,kopče na haubama i takve stvari). Težina mora biti ona koja piše u prometnoj  knjižici vozila koje vozite. Felge mogu biti veće ili manje za 1 col od onog kako je fabrika namjenila na tom vozilu .Gume moraju imati oznaku dot ili e1 i moraju biti za cestovnu upotrebu širina je   proizvoljna sve dok su gume ispod blatobrana. 


SPORT AUTOMOBILI

U klasu 3,4,5 spadaju sportski i sprint automobili prema već opisanoj kubikaži. Jako je bitna stavka  čitanje tehničkog pravilnika koji je i za taj dio jako kratak i ako se ga pročita od početka do kraja nema prostora panici. Evo par najbitnijih informacija:

U grupi sport mogu sudjelovati dvije vrste automobila:

a) SPORTSKI AUTOMOBILI

b) SPRINT AUTOMOBILI


a) SPORTSKI AUTOMOBILI su oni koji imaju odgovarajuću, važeću KNJIŽICU NATJECATELJSKOG  VOZILA (KNV). Za takvu vrstu natjecateljskih vozila primjenjivat će se odredbe iz tehničkog prailnika  (TKAŠ) za grupu vozila koja im je upisana u KNV .

To znači:

 ako imate vozilo sa (NKV) knjižicom za grupu E1 sva teh. pravila,težine ,gume ma sve će vam se  gledat kako to treba bit u E1. 

u koliko imate vozilo sa (NKV) knjižicom za grupu N sva teh. pravila će vam se gledat kako to treba bit  u grupi N..

Isto tako za bilo koju grupu kojoj vaše vozilo pripada po NKV knjižici. I amen.


b) SPRINT AUTOMOBILI su oni koji imaju odgovarajuću, važeću SPRINT KNJIŽICU natjecateljskog  vozila . Za takvu vrstu natjecateljskih vozila primjenjivat će se odredbe iz pravilnika za sprint vozila  koji je također objavljen na našim Internet stranicama i na HAKS-u.

Tu je bitno naglasiti da sprint vozila imaju težinu od težine sprint vozila a ne od sporta kako bi se moglo protumačiti-ako ne čitate pravilnik naravno. Ali evo težina koje bi trebala imati vaša vozila ako  imate sprint knjižicu

do 1200 cm3: 675 kg

od 1200 cm3 do 1600 cm3: 750 kg

 iznad 1600 cm3 850 kg

Taj dio je onaj koji se bori za bodove i prvenstvo Aksi-a. 


U svakom slučaju za bilo koju nejasnoću slobodno zvrcnite  Alena Prodana Ili Bojana Krotu-oni će znat...

NOVA DISCIPLINA U HRVATSKOM AUTOSPORTU

 

(FD) Formula driver je nova disciplina u Hrvatskom autosportu. Predstojeće sezone debitirat će na istarskom poluotoku, i to pod okriljem Auto i karting saveza Istre i djelatnika Auto kluba Buzet autosport, ujedno i inicjatora i većim djelom organizatora prve sezone Formule driver. Ova se disciplina godinama vozi u susjednoj Italiji, gdje je odlično prihvaćena i rado vožena.

 

FD je kombinacija brda, kronometra i slaloma. Može se voziti na brdskim stazama i na onim bez uspona, u industrijskim zonama i na pistama. Sudjelovati je moguće sa standardnim i trkaćim vozilima. Naime, staze je zbog sigurnosti postavljena na način da vozača maksimalno uspori na dionicama gdje je to potrebno. U prijevodu, FD je tip superslaloma gdje nema čunjeva već su šikane postavljene od guma, bala sijena, cestarskih plastika ili nečeg sličnog, nema kaznenih bodova ni krivih smjerova. Sve su šikane iste, sa četri reda prepreka, u sve se ulazi s iste strane, a postavljene su na ravnim dionicama, zavoji su "čisti". Trkaća dionica mora imati minimalno dva kilometra dužine. Vozi se jedan trening i tri vožnje koje se zbrajaju. Tehnički uvijek subotom popodne, vožnje nedeljom. Ovakav tip natijecanja pogodan je za vozače svih profila. Iskazati se mogu i oni s brda, kruga, rallija, kao i vozači tehničkih disciplina. To znači da će staza biti tehnički prilagođena svim vozilima. Prvenstvo je otvorenog tipa. Svi sudionici koji plate startninu bit će ravnopravni, bez obzira na klub ili regiju kojoj pripadaju. Za prvu sezonu FD planirane su tri utrke za prvenstvo Auto i karting saveza Istre. Dogovor je postignut sa svim organizatorima te ukoliko birokracija ne zakoči marljivu ekipu AK Buzet autosporta prvenstvo počinje u Buzetu, 18. svibnja 2014. na dionici Most - Marinci.

  

Ovako izgleda premjerna sezona Otvorenog prvenstva Auto i karting saveza Istre 2014. u disciplini Formula driver:

17. - 18.05. Buzet – Most - Svi Sveti; org. AK Buzet autosport

19. - 20.07. Učka – dionica Veprinac – Učka; org. AK Opatija motorsport

22. - 23.11. Grobnik – pista; org. AK Skok racing

 

Prvenstvo je u premjernoj godini dogovoreno s manjim brojem natijecanja, dok je želja u iz godine u godinu taj broj povećati, ovisno o zainteresiranosti vozača i organizatora. Više informacija na službenoj stranici Formule driver: http://formuladriver.webs.com/ ili na facebook ctranicihttps://www.facebook.com/buzetautosport.hr?fref=ts

 

 

Nekoliko crtica o klasama

U prvoj sezoni FD bodovat će se 5 klasa  automobila te, naravno, ukupni poredak. Također, nagrađivat će se najbolja vozačica, najbolji junior te poredak klubova i timova. Klase su slijedeće:

KLASA 1 - DO 1400 CCM serijski automobili

KLASA 2 - PREKO 1400 CCM serijski automobili

KLASA 3 - DO 1400 CCM sport automobili

KLASA 4 - OD 1400-1600 CCM sport automobili

KLASA 5 - PREKO 1600 CCM sport automobili

Smatramo da su navedene klase dovoljne. Ukaže li se poteba, sljedeće sezone otvorit će se (ili zatvoriti) još  koja klasa. Inače, tehnički pravilnik je također napisan.  .