28. - 29. 05.2016   Buzet - dionica Most - Svi Sveti; organizator AK Buzet Autosport
    16. -17- 10. 07.2016 Učka – dionica Veprinac – Učka; organizator AK Opatija motorsport

     19. - 20. 11 .2016    Grobnik – pista; organizator AK Skok racing
    08.-09.10   .2016    Limski kanal -dionica fjord-vidikovac organizator  Poreč motosport

formuladriver

Click here to edit subtitle

GROBNIK – VATRENO FINALE 19.-20.11.2016


Ni da smo željeli napetiju završnicu, nismo mogli očekivati ovakav rasplet. Ukupni poredak je klimav. Iako je gospodin Gajić, vozač sa austrijskom licencom trenutno vodeći, drugoplasirani Edi Kuharić član Opatije Motorsporta sigurno neće situaciju prihvatiti kao gotovu stvar. Bodovna razlika od 8 bodova na strani Gajića sigurno neće obeshrabriti Kuharića te će sigurno biti vožnja na nož do posljednjeg metra i sekunde.

Neizvjesno je i u klasi 2 gdje su Marino Poropat i Nenad Hrvatin na dva boda razlike, te tu nema rasprave, samo cigla na gasu ulazi kao moguća kombinacija pa tkoga pomiluje ruka sreće taj će slaviti.

Klasu 3 krasi obiteljska borba. Sin Patrik i otac Romeo Vivoda nalaze se unutar 5 bodova razlike. Hoće li mlađi morati prepustiti tron starijem po načelima bontona ili će biti borba na zub, zapravo ne možemo dočekati ishod.

Za bodovanje regije zapad, slično je bodovno stanje. Marino Milokanović i Edi kuharić su u mrtvoj utrci sa istim bodovnim stanjem, brži slavi. Iako je u ostalm automobilističkim disciplinama već vrijeme za odmor i pripreme za sljedeću sezonu, vozači Formule driver discipline otići će na godišlji tek poslije 20. studenog. Nema nam druge nego otpratiti ih na grobniku i uživati u vrhunskim vožnjama i nadati se sunčanom vikendu. Palčeve gore za to. Vidimo se!

BODOVNO STANJE FORMULA DRIVER HAKS KUP-A

BODOVNO STANJE FORMULA DRIVER-REGIJA ZAPAD

Juraniću Grobnik ,Milokanoviću prvenstvo !

Marino Milokanović nam je uzeo ovu zasada najaču sezonu u FD u vrlo tjesnoj borbi sa Vjekoslavom Čičkom kojeg je kombinacija vozač/tehnika izbacila iz igre nakon prve vožnje .Međutim ni tad nije prestala opasnost i to upravo od klupskog kolege Donalda Milokanovića –prvaka FD iz 2014- koji bi također pobjedom u ovoj kombinaciji bez Čička uzeo prvenstvo –ali to se nije desilo .Marino je odradio perfektno i zasluženo uzeo titulu prvaka najmasovnije discipline u Hrvatskom autosportu –Formule Driver !!!

Marino- SVAKA ČAST !

Bojan Juranić je uzeo titulu najbržeg na Grobniku u konkurenciji lige zapad .Gdje bi bio da mu je tehnika proradila malo ranije u sezoni nećemo znati –međutim ako preko zime ne izmisli neku kombinaciju motora koja bi proizvodila minus on je sigurno jedna od najbržih kombinacija vozač/tehnika za sljedeću sezonu.

I sad bi trebao još napisat brdo toga o svima jer ste svi koji ste bili ovog vikenda na Grobniku to zaslužili ali ja ću vam napisat samo jedno veliko od srca HVALA !

Hvala svima koji su nas ovaj ili bilo koji vikend i na bilo koji način ove sezone podržali u ovom našem skromnom ali sa svim srcem odrađenom prvenstvu u Formuli driver

.Budite ponosni jer ste bili ,pomogli,pratili,sudjelovali na našim eventima ,budite ponosni jer ste dio nečega jako ljepog ,skromnog i veselog,budite ponosni jer je ovakvijh ljepih vjesti ,evenata ,druženja sve manje , budite ponosni jer smo i mi ponosni na vas.

I ako bog da idemo za 6 mjeseci iovo-nanovo.....

Evo malo i rezultata

Na ovoj utrci smo gledali po prvi puta jednu drugu ekipu na pobjedničkim postoljima –možemo reći da je to ekipa za kišu ili po domaći ekipa za navodnjavanje !

U ukupnom poretku prvenstva regije zapad nam je po prvi puta pobjedio Bojan Juranić –akk Petar Klepac .Na kiši je bio neuhvatljiv te je prvog iza sebe tj drugoplasiranog a također jako jako brzog Marina Milokanovića –Skok racing ostavio za nekih 13 sekundi nakon tri vožnje dok je treći završio Mateo Butorac –Opatija Motosport koji je ovog puta pokazao da može rezultatski jako visoko –dečki svaka čast !

I u klupskom poretku je po prvi puta pobjedio neko drugi –Skok racing ekipa je ovog puta bila najača ispred Buzet autosporta na drugom i Istra racing teama na trećem njestu .

A po klasama je situacija bila sljedeća : u klasi jedan po prvi put na formuli driver pobjeđuje Igor Kocjančić ( Skok ) ispred Kristijana Krajcara ( Buz-aut) i Borisa Secareccije (Opa-mot)

U klasi 2 opet imamo nekog novog na pobjedničkom poszolju –tj pobjedu odnosi Marino Poropat ispred Nenada Hrvatina ( DT) ido sada uvjek prvog Tonija Malinarića (DT) koji je imao problema sa mjenjačem svog Pola

U klasi 3 ipak nema promjene Patrik Vovoda ( Buz-aut) opet odnosi pobjedu ispred Dejana Jurasića ( IRT Paz) i Romea Vivode ( Buz-aut)

Klasa 4 ovog puta ide iznađenju dana Mateu Butorcu (Opa-mot) ispred Dorijana Milanovića ( IRT-Paz ) i Bojana Krote ( Buz-aut ) koji je jedan od rijetkih koji su poljubili šikanu

Klasa 5 ide kao i ukupni poredak Bojanu Juraniću (Pet-Kle) ispred Marina Milokanovića ( Skok) i najačeg istarskog krugaša Valtera nežića ( Buz –aut ) koji je ovaj vikend nastupio i na velikoj nagradi Sovinjaka di je sa svojim vozićem imao kroviranje s lakšim oštećenjima

Klasa 6 –ovog puta odlazi Donaldu Milokanoviću ( Skok ) Ispred Vjekoslava Čička ( Buz-aut) koji je imao okršaj sa travom u prvom zavoju i sve boljeg Denisa Sandalja (AK BUZ)

Klasa 7–tu je sve po starom Edi Kuharić ( Opa –mot) ispred Igora Janka (IRT –Paz) i Manuela Merlića ( Buz-aut)

Među vozačicama je opet najbolja bila Aleksandra Jurdana ispred Lane šavko a u juniorima je najbrži bio Patrik Vivoda.

Evo sve nešto malo drugačije i to je dobro za igru prije grand finala tako da smo svi napeti i spremni za zaključit ovu sezonu 22 .11 na Grobničkoj pisti –čao !

Edi –Formula driver Lim 2015 –ODLIČAN 5-sjedni !

Ma ne za 5 –bilo je za 10 ! Dokazali smo svi skupa da ako je dobra atmosfera i puno pozitive niti kiša ne može pokvariti utrkivanje ( a koje nas je bilo najviše strah, ) ali krenimo ispočetka .

Za limski kanal nas je bilo prijavljeno 70 koliko nas je i startalo -45 u službenoj konkurenciji regije zapad i 25 za nagradu Istarske rivjere Tj Gostiju. Super brojka za povratak Lima na scenu ! Po mišljenju Formula driver struke idealna brojka u svim pogledima za napraviti jednu finu automobilističku manifestaciju kao što je bila ova . Nakon malo kasnijeg početka prvog treninga zbog jakih mjera sigurnosti koje je zahtijevala policija – krenuo je trening po još suhoj stazi koji je prošao bez incidentno . Odmah se vidilo da je pista postavljena vrlo kvalitetno –Tj sigurno ,tečno i brzo –jer sigurnu i sporu stazu more svako postavit ali mi se tu trkamo a ne vozimo noneta po špežu !

I onda nas je kiša mislila oneraspoložit –ali nije uspila ! Prvu i drugu vožnju smo odradili po ful kišnim uvjetima ali zbog visoke kulture utrkivanja naših formula driver vozača i sigurno postavljenih šikana obje kišne vožnje su prošle bez ijednog većeg incidenta –skoro pa i bez prekida –ja bin reko savršeno ! za treću vožnju nas je i kiša počastila njenim odlaskom te smo tu vožnju odradili po polusuhoj pisti sa ipak jednim kratkim prekidom lakše naravi. Ali također jako fino i glatko .

Nakon vožnji Edi je opet nadmašio sam sebe i spremio večeru za sve sudionike koja je bila van svih mjerila i možemo samo pohvaliti kuhare koji su je pripremili jer je bila TOP –svaka čast !

I za kraj nam je ostalo proglašenje koje je također odrađeno u odličnoj atmosferi ,s finim peharima , i s 3 deca bire-SUPER !!!

Eko za prvi izvještaj dosta –o rezultatima tipkam sutra !!!

Evo je i lista prijavljenih vozača koji će juriti u službenom i glavnom  dijelu našeg natijecanja  dok lista sa gostima koji će voziti za nagradu istarske rivjere broji sedamdesetak vozača -to znači samo jedno -u nedelju svi u lim !!!

Iako je ovo prva utrka formule driver na ovoj pisti i ovdije smo skupili sedamdesetak prijava što u službenom prvenstvu što gostiju koji će voziti za nagradu istarske rivjere  . Zadovoljni smo brojkom koja garantira da će se u limu ovog vikenda imati što za vidjeti te još smo zadovoljniji da smo sa formulom driver još jednu nakon Učke  ( jednom jako popularnu ) utrku vratili u život .Nadamo se da će nas i vrijeme poslužiti kako bi mogli svi zajedno uživati u Limskom kanalu . 
 Vidimo se u nedelju !
Nokon xy godina automobilisti se vraćaju u Limski kanal ! Ovoga puta disciplina je formula driver a prvenstvo je regije zapad i mislimo da je to prava kombinacija za ovu nekad jako popularnu utrku ! Prijave su krenule slažemo sve kockice kako bi nam sljedeću nedelju bilo svima top.Ako uzmemo u obzir da se u petak i subotu vozi Buzetski -ovaj Croatia rally onda je pravom ljubitelju automobilizma vikend za odgodit sve druge radove i samo krenut s punom baterijom i live timingom put Istre !!!
Da podsjetimo svih na program-
Još do ponedeljka u 24 :00 prijave
Subota popodne od 15-18- papirologija
Nedelja od 9 :00 nadalje- jurnjava
Što reći -koju poruku poslati....
Još smo jednom uspjeli u našoj osnovnoj namjeri da svi sudionici naših manifestacija imaju jedan predivan trkaći vikend i idu doma nasmijanih lica od uha do uha !
Jučer na Grobniku nije bilo lošeg raspoloženja niti negativne energije-samo pozitiva i veselje ! Vratili smo na Grobnik ono što mu već godinama nedostaje -domaće vozače koji su vozili pred punim grobničkim tribinama .Ogroman grobnički parking bio je skoro tijesan za sve sudionike i njihove prateće ekipe-roštiljalo se i družilo u jednoj predivnoj atmosferi koju se malo di može doživjeti.
U jednom takvom moru pozitivne energije rezultati ni nisu najbitniji ali ćemo ipak spomenuti najbržeg u domaćoj konkurenciji našeg velikog prijatelja koji nas je počastio dolaskom na našu manifestaciju i time dao veliku podršku našem projektu a to je Mario Jurišić iz Ri Autosporta !!!-Marjo kapa dole- jučer si nam uzeo mijeru !!!
Organizator Skok racing može biti ponosan na ovu utrku koja ide u anale jer je potukla skoro sve ovogodišnje statističke rekorde osim one iz Buzetskih dana -ali je čak i Buzetskim daninma oštra konkurencija.
153 startala vozača iz skoro svih Hrvatskih klubova sa gostima iz Italije ,Slovenije,i Srbije je predivna brojka zbog koje moramo dati sve od sebe da ova disciplina ostane prisutna u ovim našim krajevima i sljedeću godinu, otvorena za sve vozače i svih koji žele voziti bez presinga za svoj gušt !
Evo nadamo se da ste guštirali u ovoj i svim ovogodišnjim utrkama formule driver kako smo i mi te vam ovim putem zahvaljujemo svima na podršci !!!
Živjeli i gas u sljedeću sezonu !!!

Evo je -skica piste za granfinale formule driver na Grobničkoj pisti-Prisustvo obavezno!!!

I evo ga -krećemo sa najavom posljedne utrke našeg prvenstva u Formuli driver .22i 23.11 isplanirajmo si slobodan vikend jer Formula driver ima svoju posljednju ovosezonsku utrku i to na grobničkoj pisti .

Voziti će se kao i do sada jedan trening i tri utrke - i to puni krug naravno sa našim šikanama.Ako je suditi po prognozama vremenski bi onda trebalo bit ljeto u punom jeku te smo se i zbog toga odlučili na kasniji termin .

Ovog puta čast organizacije je dobio sveprisutni Skok Racing koji će naravno imati support od strane pokretača ovog prvenstva Buzet autosporta .

Još imamo nekih 3 mjeseca do ove utrke no najave kažu da bi ova utrka trebala brojno nadmašiti Buzet i Učku po broju sudionika  pa nam ostaju u glavama samo slatke brige oko brojeva,satnice itd itd...

Bilo kako bilo FORMULA DRIVER  GROBNIK -here we come!!!

 

22. - 23. 11. Grobnik – pista; organizator AK Skok racing