28. - 29. 05.2016   Buzet - dionica Most - Svi Sveti; organizator AK Buzet Autosport
    16. -17- 10. 07.2016 Učka – dionica Veprinac – Učka; organizator AK Opatija motorsport

     19. - 20. 11 .2016    Grobnik – pista; organizator AK Skok racing
    08.-09.10   .2016    Limski kanal -dionica fjord-vidikovac organizator  Poreč motosport

formuladriver

Click here to edit subtitle

FD Učka 2016 -Odličan 5 sjedni.
Ovogodišnje izdanje FD Intercars učka definitivno ulazi u anale našeg festivala dobrog raspoloženja zvanog formula driver. Organizaciju na ovom nivou se ne viđa ni na puno-puno višim rangovima našeg autosporta i ovo je definitivno primjer kako treba izgledati neka manifestacija ovog tipa. I naravno to onda daje rezultat u obliku mnoštva gledatelja i vozača koji su u Nedelju bili prezadovoljni svojim dolaskom u Veprinac. Opatija motosport sa svojom ekipom u Nedelju nije dozvolila niti jedan kiks - vrijeme su naštimali za 10,uređenje staze odlično, temperatura točene bire na zavoju broj 1 -odlična, temperatura točene bire u boxu-odlična ,hostese-top ,live prijenos na tv sa tri superzgodna manekena -neman riječi,vozni park također odličan,majice ,baneri,markeing ,čvapčići,direktor-sve top.
A u sportskom segmentu je pobjedu u Haks kup-u uzeo kao i u Buzetu Dragan Gaić. Iako sa popriličnim zaostatkom iz 1 vožnje kad je imao tehnički problem tip se vratio i u sljedeće dvije to nadoknadio te više nego zasluženo pobijedio-ovaj igrač nam je postavio letvicu jako visoko i biti će je dosta teško bilo kome ove godine preskočiti. Marino Milokanović odličan drugi u ukupnom jako blizu Gaiću ali kapa do poda i treći opet ko u Buzetu Edi Kuharić koji je također ove godine fantastičan.I kad pogledamo ovo je ubiti repriza Buzetskih rezultata i među ovom trojicom imao okršaj za ovogodišnje prvenstvo .
Naravno treba pohvaliti svakog vozača posebno jer mislim da ovaj vikend nije bilo ni jednog koji nije dao svoj maximum -dečki i cure svima svaka čast i ne zaboraviti -borba se nastavlja 8-9 10 u Limskom Kanalu i do onda budite nam svi ljepi zdravi i veseli ! -Čao !!!
Vidiš -ovaj lik organizira trke na Učki .U zadnje vrijeme našu formulu driver a prije sve nešto- rally, brdo.. I sako leto nakon utrke isto- da već neće organizirat niš -i opet organizira . To se zove organizacisko opsesivni godišnjeponavljajući sindrom i spada u neizlječive sindrome . Imamo ga rijetki ali oni koji ga dobiju nažalost ne mogu se izlječit .
I hvala bogu da ne -jer trke organiziraju samo takvi likovi s takvim sindromom -i ekipa koju povuče za sobom .
I kako bimo im ublažili posljedice tog sindroma moramo se svi nacrtat 16 i 17 .7 na utrci koju on sa svojom ekipom organizira -i pit velu biru i eventvalno napravit koji đir po stazi -ali tu nema rasprave !
Jer sve je spremno - i pravilnici, i šoferi,i televizija ,i hostese, sega će bit !
Parićajmo se !
Igor i Martina -Kuraja !!!

Nakon što su Buzećani odradili prvu stanicu Formula Driver kupa i to vrhunski kao i uvijek 👌 na redu smo mi iz AK Opatija motorsporta. Ponovno druženje zakazali smo za 16.-17.07. u Veprincu i na već svima dobro znanoj stazi na Učku. Pripreme su polako pocele i za par dana objavljujemo pravilnik :) 🏁🚗💨💨💨💨💨

Evo ga Učka nam je isto tako prošla .Ocjena 5. Dečki i cure preko Učke i svi mi skupa smo se maximalno potrudili da sve prođe kako treba i mišljenja smo da je bilo super .Sad već i tradicionalno broj vozača je bio opet preko 100 -kažimo točno 124 -više nego odlično .

    Ma što reći nego da ova formula driver je baš super stvar i nekako uvjek kad sve fini  smo svi jako sretni jer smo bili tamo.....

 Napomena organizatorima -treba napravit isto i sljedeće godine.

 Čao !

Još tri dana  ! Još tri dana i ekipa Opatija motosporta i Učka sporta imaju dan D. Formula driver u Veprinac donosi dva dana kako bi mi istrijani rekli -muvimenta -šuga-šušura u ovu nekad nezaobilaznu stanicu brtskog prvenstva Hrvatske .

 Vidin ih ja- tu iz mojeg kauča di tipkam koji članak kad imam malo volje i vremena -da su svi ludi od sto i jedne stvari koje treba pripremiti još do nedelje ,a sve su već pripremili, ali mozak radi 100% previše nego bi trebao pa se  ogromna količina informacija koju treba imati pod kontrolom dupla i više neznaš kog si kog nisi zvao ,i ako telefon ne zvoni 31 sek. ti zoveš nekog iako si siguran u sebi da bi bolje bilo da ne zoveš ali ne možeš si pomoć-prsti sami tipkaju broj nekog tipa koji će ti pomoć ali bi ipak rađe išo u nedelju negde na more ali za tebe će ti odradit  a ti ćeš mu biti vječito zahvalan i plaćet pijače zauvjek jer će se on za TEBE odreći te nedelje i mješane pice navečer koja ne bi bila  baš nešto jer bi ga  žena razj....la  taj dan..... itd,itd...   i znan da su sad sigurno već svi u onoj fazi -kaj to meni treba  !!! 

     A faza - "Kaj to meni treba " -na ovoj utrci varijanta - "ča to mane rabi "- je jedna od tradicionalnih faza pred utrku  s kojom su upoznati svi organizatori nekakvih evenata koji kotiraju kao nešto što se ne propušta - a to je ova naša nedeljna utrka formule driver na Učki ,no vratimo se našoj fazi. Nakon ove faze dolazi faza " boli me k......c  za sve ". i to je klasična faza zadnji dan pred event koja jako kratko traje jer je gužva a vi ste se već uvalili do grla i nema vremena puno za debatirat pa nema druge nego odradit i zadnju fazu . Zadnja faza je na sam dan eventa  i   zove  se " ne moren već"  a koji put i " daj mi šklop da se ubijen " Ta faza traje do kraja zadnje vožnje i završava sa velom birom koju izliješ u sebe u roku od 3 sek. i odmah si pijan ko čep -jer si jeo zadnji put u petak dok si vozio kombić pun guma negde po stazi -međutim ni tu nema još uvjek samokontrole jer si još ufuran...... 

  Ali nakon tih faza dolazi kraj eventa  i konačno se  moreš  isključit iz distorzije  i razmišljat kako drugu nedeju nećeš delat niš .-svi kuntenti i ti plaćaju bire,mobitel ti se već odavno ispraznio i nisi ni sam svjestan da je konačno došla ta ura kad je sve finilo i uopšte ti ni problem jer imaš  samo još  za počistit pola grada na ruke .... Tad pojedeš sendvič kojeg si dobio ujutro prije prve vožnje  i čagaš na praznom šanku jer si nekako sav ispunjen  srećom i radosti iznutra jer je sve super pasalo -ili je to od bire....


                                                                        Što je pisac tjeo  reći  - EKIPA SAMO KURAJA !!!!!!! već vidi se svijetlo na kraju tunela ....

Nema tu previše priče-sve teče ko podmazano i bez greške-pravilnik je vani ostalo sve top !!!

http://www.haks.hr/pravilnici/natjecanja/15n-fdaklz_ucka_pravilnik.pdf


piči po prijavama !!!

Evo ga -završila je i druga utrka našeg skromnog prvenstva u formuli driver.I ovaj put je sve odrađeno besprjekorno-ekipa Opatija motosporta i Učka sporta s njihovim prijateljima odradila je posao za 5 !!!
Za prvenstvo AKSI-a pobjedio Donald Milokanović ispred Marina Milokanovića i Bojana Krote.
I da ne dužimo jer kompletan izvještaj ide kroz dan dva-još jedanput čestitke organizatorima očekujemo reprizu druge godine!A mi svi zajedno na ljetnu pauzu nakon koje nas očekuje gran finale formule driver 22-23.11 na pisti autodroma Grobnik u organizaciji Skok Racinga -alora vidimo se tamo!!!
Detalj iz jučerašnjeg gostovanja na Kanalu Ri gdje smo najavili nedjeljnu utrku "Inter Cars Učka 2014"...
Plakati i letci za "Inter Cars Učka 2014" su gotovi i to zahvaljujući našim sponzorima - IP Studio iz Lovrana se pobrinuo za dizajn, a Amplus Pictus iz Zagreba za njihovo štampanje. Veliko HVALA!! Bez vas bi sve ovo bilo puno teže realizirati.

Evo i skice staze -da se i vozači polako mogu pripremati ...

VAŽNO !!!-Da se ne pozabi -još sitno brojimo do sljedeće nam utrke formule driver na Učkoj tako da nema labavo ! 

Pripreme za "Inter Cars Učka 2014" se zahuktavaju! Legendarna staza na Učki, 20. srpnja, biti će domaćin još jedne Formula driver utrke. Osim vrijednih članova AK Opatija motorsporta i AK Učka sporta, omogućio nam ju je naš generalni sponzor, tvrtka Inter Cars Hrvatska.
Formula driver ide dalje. 
Nema odmora za ekipu zaduženu za naše skromno prvenstvo .Tjedan dana nakon utrke u Buzetu  počinje se s pripremama za utrku na  na Učki.Ovog puta na scenu stupaju dečki i cure iz  AK opatija motosporta i ak Učka Sporta naravno u suradnji sa ak Buzet autosportom tako da je organizacija i ove formule driver zagarantirano odlična. Kako se bližimo datumu održavanja utrke tako ćemo vas naravno krcati s informacijama -za sada je jedino bitno da znate datum zbog uzimanja godišnjeg na delu-19.7 subota Tehnički ,verifikacija,druženje 20.7.Nedelja -RACE!!

 Nema labavo- prva najava sljedeće utrke Formule driver ...

19. - 20. 07. Učka – dionica Veprinac – Učka; organizator AK Opatija motorsport & Ak Učka sport Matulji